Alla raser är varmt välkomna för trimning, klippning och bad. Min specialitet är fågelhundar och främst vardags- och utställningstrimning av Spaniels.

 

 

 1981 började jag lära mig trimma Amerikansk och Engelsk Cocker Spaniel, 1983 utökades det med Engelsk Springer och fortsatte sedan genom praktik på olika kennlar med övriga fågelhundsraser. Jag jobbade på flera hundpensionat och veterinärinrättningar, vilket gav viktiga kunskaper inom vård och sjukdomslära, liksom träning i att läsa hundens signaler och handhavande av hundar i trängda lägen. Jag ville lära mig mer om andra rasgruppers pälsvård, och lyckades 1985 få plats som lärling hos en av Sveriges skickligaste terrierspecialister, Cindy Pettersson på dåvarande Cindy’s Trim i Göteborg. Det var mycket lärorikt och  inspirerande! Förutom gedigna kunskaper i terriertrimning, så fick jag även lära mig mycket om allmän pälsvård, anatomi, handling och trimning/klippning av andra raser.

 

Sedan 1995 finns Christel’s Hundvård på Hästeviks Gård i Torslanda, 2 mil NV om Göteborg. Vägbeskrivning finner du till vänster på hemsidan.

Jag har även en liten filial i Botered i Vänersborg, där jag trimmar intensivt några dagar per månad. Vänligen ring till Göteborg för tidsbeställning och var gärna ute i god tid!      
 

 
Här trimmas en trött cockerspaniel ;)

 

Välkommen!
Christel Collowin-Elmberg